Zéblog

Zéblog

Évelemzés - 2017

2018. január 03. - _Zé

Volt ez a 2017-es sportév, amit:

  • már a Zalatriatlon tagjaként indítottam el 
  • voltak terveim 
    • úszásban (750 m teljesítése gyorsban, a mellező tempónál lehetőleg gyorsabban. Sajnos csak az első fele sikerült, versenyeken még mindig jobban jártam a mellezéssel)
    • bringán (35 km egy órán belül. Összejött, igaz volt benne bolyozás is. Egyedül ~34 megvan.)
    • bármilyen meglepő, futásban is :) (A legnagyobb cél a 40 perc alatti 10 km volt, síkon. Sikerült! :) )

 

Nézzük akkor a statisztikát, az előző évhez viszonyítva:

uszas2017.png

Az úszásaimat meg-négyszereztem, de ez még így is édes kevés. Ha valami érdemi fejlődést szeretnék, az elmúlt év mennyiségét is meg kell dupláznom. (na meg kilazítani a vállamat valahogy.)

Havi bontásban így alakult:

uszas2017_havi.jpg

Sajnos, pont a nyári, versenyzős hónapokban úsztam a legkevesebbet, ráadásul akkor, amikor a nyílt vizek is rendelkezésre álltak. Változtatás indokolt. Az úszás jó. Úszni kell.

 

Bringa:

bringa_2017.png

Növekedik szépen évről évre, és ezekben nem szerepel a nyári munkába tekerés ~500 km-e. Viszont az idén lepedálozott 2000 km-t egy "normál" kerékpársportoló kb. májusra összehozza már.

A bringa nagyon időigényes. Nem látok rá esélyt, hogy ennél arányaiban többet tekerjek. Most annyi van, hogy végiggörgőzöm a telet, az is jobb mint korábbi majd féléves szünet.

bringa2017_havi.jpgAz úszással ellentétben a havi bontáson látszik, hogy főleg nyáron szeretek tekerni. A világosabb sárga már a görgőzés.

 

Jöjjön a java, a futás:

nevtelen.png

2015 októberétől számítom az újkori futásaim kezdetét (ami "csak" az MMM10K teljesítése miatt indult anno). 2016-ban egyenletesen heti 20 km környékén toltam, ami 2017-ben is folytatódott, kb. tavaszig.

futas2017_havi.jpgHaviban jól látszik, hogy nőtt az intenzitás, és a kedvem az egészhez. Ebben sok verseny, és sok versenyző motivációja benne van. Külön köszönetet Korpics Attila érdemel, aki messze a szintem felett van, mégis gyakran koptatta velem az egerszegi aszfaltot.

Év eleje óta négyszer futottam félmaratont (néha többet), mindet edzésből, ebből a legjobb 1:35 lett. Decemberben bekóstoltam az MMM 24-esét, sajnos nem jó állapotban és időjárásban (2:03 lett). Kissé elment a kedvem, de ezt a kört nem hagyom annyiban.

A 10K tervemet októberben Bagodban összehoztam (39.36, 3.57'), legközelebb már mindenképp versenyen is bekóstolom a 21 km-t. 

Meg kell említeni, hogy a rekortán pálya újra nyitása nagyon jót tett (sokunknak). A sebesség kulcsa a gyorsító (interval, fartlek meg miegymás) edzés, azt pedig csak jobb pályán csinálni. Be kell iktatni, lehetőleg hetente egyet minimum. Meg a dombozást sem elfelejteni. Meg havonta legalább 200 km-t futni. Meg okosan étkezni... (lol)

Távoli perspektíva, de az eddigi totális elzárkózás helyett megjelent a horizonton a maraton is.  Persze ehhez a nagy lökést a BP. Spar futóünnep adta, és a mostani MMM is csak tett hozzá. Jó lenne 2018-ban megfutni a negyvenkettőt.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zeeblog.blog.hu/api/trackback/id/tr7413545127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása